Ny förmåga i teknikparken. / by Johanna Herbst

BTS!

En blixt som vi har haft ögonen på väldigt länge är den fina (batteridrivna) B1:an från Profoto och nu har vi gjort en nyinvestering och äntligen införlivat en styck sådan till vår teknikpark.

Den största glädjen för oss (förutom det fina ljuset givetvis) är just avsaknaden av kablar. De får vi nog av med våra andra blixtar och för att fira vår nyvunna sladdfrihet passade vi på att ta ett par snabba porträtt på hälften av team Skvader (andra halvan befann sig rimligtvis bakom kameran) i butiken under vår studio (hej LokalenGBG!). Det blev en enkel enljus-setup med upplättning med en stor (läs enorm) vit reflexskärm till vänster (ja, sett ur fotgrafperspektivet) om Rickard. Huvudljuset var B1:an med en mindre octa (90 cm:aren) placerad nära modellen och vi lät också lite dagsljus stråla in på golvet.

Slutresultatet putsades och polerades i Photoshop i två omgångar, jag har testat lite nya colour grades och är lite osäker på vilken av de två varianterna som skall ses som favorit, vilken tycker ni?

Allt gott!

/J

Rickard i retusch och colour grade No. 1.

Rickard i annan färg, grade No. 2.